Kollektiivi esittäytyy


VaihtoVirtaKollektiivi on perustettu keväällä 2014. Se on helsinkiläinen monialainen työryhmä, jonka jäsenet ovat musiikin, tanssin, teatterin ja sirkuksen ammattilaisia. Kukin kollektiivin jäsen on esiintyvä artisti sekä pedagogi. Kollektiivin intohimona on luoda laadukasta teatteria, jossa yhdistyvät eri taiteen lajit ja jota voi tuoda mihin tahansa tilaan.


KUKKA EKLUND


© Krista Sääski

© Krista Sääski

Kukka Eklund (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK) toimii monipuolisesti taidekasvattajana ja esiintyjänä painottuen erityisesti sirkus- ja teatteritaiteeseen. Hän on vetänyt esiintyvien lasten ja nuorten ryhmiä ja ohjannut esityskokonaisuuksia kouluikäisille. Sirkustaiteessa hänen erityisvahvuuksiaan ovat klovneria, hyvä sirkuksen yleistuntemus ja vankka pedagoginen kokemus. Kukka Eklund esiintyy toisinaan klovnina, jos sille päälle sattuu.


IIKA HARTIKAINEN


© Krista Sääski

© Krista Sääski

Iika Hartikaisen (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK) 20 vuoden kokemus improvisaatioteatterista on vienyt hänet moniin yhteisöihin ja tilanteisiin. Matkan varrelle on mahtunut myös monia bändikeikkoja eri kokoonpanoissa. Hänellä on pitkä kokemus ryhmänohjaamisesta harrastajateattereissa, sekä teatteri- ja bändileirien ohjaamisesta. Iika on opiskellut kurssimuotoisesti fyysistä ilmaisua, objektiteatteria ja naamiotyöskentelyä.


JAANA KOVANEN


© Krista Sääski

© Krista Sääski

Jaana Kovanen on monipuolinen tanssinammattilainen, joka työskentelee niin tanssijana, koreografina kuin pedagogina. Koulutuksensa hän on saanut Teatterikorkeakoulusta (tanssitaiteen maisteri) ja Savonia-ammattikorkeakoulusta (tanssinopettaja). Työkokemusta on karttunut Suomesta, Islannista ja Australiasta esittävien taiteiden aloilta. Viime aikoina hän on esiintynyt mm. Helsingin kaupungin teatterin musikaalissa; Katja-Maria Taavitsaisen, Petri Kekonin ja Sonya Lindforsin teoksissa; koreografioinut useita harrastelijateatterin ja -sirkuksen esityksiä sekä opettanut mm. Keski-Pohjanmaan opiston tanssilinjalla.


LOTTA-MARIA PITKÄNEN


© Krista Sääski

© Krista Sääski

Lotta-Maria Pitkänen (Musiikin maisteri 2014) on viulisti ja säveltäjä, jonka repertuaariin kuuluu niin klassinen viulunsoitto kuin jazz- ja folkmusiikin eri genret. Hänen erikoisosaamisalueensa ovat improvisaatio ja arabialainen musiikki sekä rytmiikan käyttö. Lotta on valmistunut musiikin maisteriksi Royal Academy of Music, Aarhus/Sibelius Akatemian koulutusohjelmasta Nordic Master of Global Music sekä pop/jazz -pedagogiksi Metropolian ammattikorkeakoulusta 2011. Hän keikkailee aktiivisesti eri kokoonpanojen kanssa ja opettaa eri ikäisiä viuluoppilaita.